Вибух на Запорізькій АЕС: у розвідці пояснили, що відбувається

Юсов назвав це імітаційним ударом.

Відповідальність за вибух на території Запорізької атомної електростанції лежить на російських загарбниках.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в коментарі "Українській правді". За його словами, Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території окупованої електростанції.

"Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів", - підкреслив він.

На ЗАЕС пролунав вибух: що відомо

Запорізька атомна електростанція перебуває під повним контролем російських окупаційних військ із березня 2022 року. 

На станції перебувають представники російської держкорпорації "Росатом", також там є представники Міжнародного агентства з атомної енергії. В МАГАТЕ заявляли, що станцію неможливо захистити.

Сьогодні директор агентства заявив, що на станції здетонував безпілотний літальний апарат, це сталося на очах у експертів МАГАТЕ.

Загарбники одразу звинуватили Україну. За їхніми словами, українська армія нібито запустила дрон над зупиненим реактором.

Вас також можуть зацікавити новини: