27 серпня Пентагон уклав контракт на закупівлю NASAMS для України більш ніж на 180 мільйонів / Ілюстрація REUTERS

На сьомому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну США заявили про намір наростити виробництво ракетних систем HIMARS і високоточних снарядів GMLRS до них.

Про це повідомляє прес-служба Пентагон.

"Ми отримали майже $400 млн для поповнення запасів HIMARS і GMLRS на складах Пентагону. Крім того, плануємо виділити близько $200 млн на розширення і прискорення виробництва, а також очікуємо укладення контрактів цієї осені та на початку наступного року", — сказав заступник міністра оборони із закупівель і постачання Вільям ЛаПлант.

Відео дня

Як йдеться в заяві, збільшення виробництва пов'язане, перш за все, з допомогою Україні.

"Ми продовжуємо надавати Україні допомогу в забезпеченні безпеки, ми працюємо з промисловістю над прискоренням виробництва критично важливої зброї та систем", — додав ЛаПлант.

Він зазначив, що це включає надання фінансування для придбання більшої кількості обладнання, розширення виробничих ліній та підтримки додаткового найму та розвитку робочої сили.

Війна в Україні та допомога Пентагону:

27 серпня Пентагон уклав контракт на закупівлю NASAMS для України більш ніж на 180 мільйонів. Очікується, що ці системи будуть надані Україні у відповідь на потребу в захисті від передових загроз з повітря.

Спільно розроблена і вироблена RMD і норвезькою Kongsberg Defense & Aerospace, NASAMS складається з радара Sentinel, вдосконаленої ракети класу "повітря-повітря" середньої дальності та центру розподілу вогню KDA. NASAMS надає повітряним захисникам адаптовану сучасну систему захисту, яка може максимально збільшити їх здатність ідентифікувати, вражати та знищувати ворожі літаки, безпілотні літальні апарати та нові загрози крилатих ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: