Олександр Коваленко поділився важливою інформацією щодо пілотів російських бомбардувальників / колаж УНІАН зі скріншотів

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко висміяв версію РФ про технічні неполадки в літаку Ту-22М3, який розбився, оскільки на відео видно, що горить саме двигун бомбардувальника. Експерт також вказав на важливий факт щодо пілотів такого літака.

"Сьогодні вранці ЗС ЗСУ вперше збили 2 ракети Х-22. Крім того, у Ставропольському краї впав стратег Ту-22М3, який, за версією росіян, зазнав аварії через "технічну несправність". Але мені здається - брешуть. Найімовірніше, птах у двигун потрапив. Ну, видно ж, що двигун горить...! Точно якийсь баклан чи чайка залітали. Причому, як експерт, смію заявити, що залітали парно, але першим був баклан", - стверджує Коваленко в Telegram.

Експерт не уточнює, що має на увазі, зокрема, яку зброю застосували, коли збивали ворожий літак, але вітає ЗСУ з почином. "Четвертий член екіпажу Ту-22М3, який сьогодні вранці несподівано для себе усвідомив усю тлінність буття, через закони тяжіння, був знайдений у лісопосадці Ставропілля з тромбом, який явно обірвався. Судячи з усього, серце члена (екіпажу, - Ред.) не витримало видовища пепелаца, що падає (фантастичний літальний апарат, - Ред.), а особливо, - особистої присутності в ньому", - зазначив Коваленко.

Він додав, що пілоти таких літаків "на вагу золота". "Пілот Ту-22М3 - це окрема каста серед російських пілотів, закрита і нечисленна. А тому, втрата навіть одного такого члена екіпажу - це болюча і часом непоправна втрата, оскільки підготовка такого екіпажу, часом, коштує як сам літак", - підкреслив експерт.

Українці збили російський Ту-22М3 - що повідомлялося

ЗСУ вперше відправили слідом за російським крейсером "Москва" ворожий бомбардувальник Ту-22М3. Як зазначив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, борт ліквідували зенітні ракетні підрозділи ЗСУ у взаємодії з Головним управлінням розвідки Міноборони України. Цей літак є носієм крилатих ракет Х-22, якими противник б'є по мирних містах України. Також сьогодні вперше знищено дві такі ракети.

За офіційними відомостями, ліквідовано одного ворожого пілота, а ще одного не можуть знайти.

Вас також можуть зацікавити новини: