Окупаційні війська в українському Херсоні / REUTERS

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович відповів на питання, чому російським окупантам вдалося швидко захопити Херсон і область.

Про це він сказав у прямому ефірі, відповідаючи на запитання від Марка Фейгіна.

Зокрема, той спитав, чому "не підготували Херсон, Нову Каховку; не замінували й не підірвали мости".

Відео дня

"Відповідь дуже коротка у тих, хто цією темою займається. Про*бали. Хто, чого і як - будемо розбиратися. У тому числі, розбираються правоохоронні органи. Де некомпетентність, де зрада - це велике питання, там розбираються, обов'язково всім дадуть оцінки. Кадрові, персональні, кримінальні - все на світі", - відповів Арестович.

Нагадаємо, Херсон і більша частина області тривалий час перебувають під російською окупацією. Агресор періодично заявляє про намір провести там "референдум", а також проводить репресії проти мирного населення. У той же час жителі міста і області намагаються протистояти російським військовим, всіляко натякаючи, що їм там не раді.

Раніше міський голова Херсона ігор Колихаєв, коментуючи швидку окупацію міста, заявив, що з незрозумілих причин заздалегідь був розмінований не тільки Кримський перешийок, а й низка мостів і Північно-Кримський канал. Окремо він згадав про Антонівський міст, який, на його думку, мав бути підірваний. Через нього, заявляв Колихаєв, ворог перекидав військову техніку РФ з окупованого Криму вглиб Херсонської області.

Після цього в Генштабі ЗСУ відреагували на цю інформацію, запевнивши, що міст через Чонгар був замінований. "Міст був замінований, але нам протистояли переважаючі в 15 разів сили противника. Всі висновки про правомірність прийнятих рішень під час бойових дій будуть зроблені у встановлений законом спосіб після їх завершення", - заявили в ГШ.