Зеленський вкотре звернувся до українців / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський коротким відео вирішив підтримати українців, які переживають численні наслідки атак ворога.

Це відео він оприлюднив ввечері у своєму Telegram-каналі.

Президент зазначив, що традиційне звернення щодо ситуації з російським вторгненням буде трішки пізніше, бо робочий день ще не закінчився.

Відео дня

"Просто хотів на кілька секунд підтримати вас у непростий день", - зазначив Зеленський.

"Б’ють варвари по нашій енергетиці. Але я впевнений, ми пройдемо цю темряву мужньо і гідно. Головне - зберегти світло у своєму серці. І в кожного, і в кожної воно своє. Для когось це - батько на фронті, для когось це – товариш, побратим в пам’яті залишився назавжди, для когось це - люба, любий поруч, для когось – перше побачення. Можливо, така, як у мене (показав фото своєї родини на робочому столі), але своя, фотографія головна. Але я впевнений, що для нас усіх Україна – це головне світло. Заради неї – переможемо. Впевнений! Слава Україні!", - зазначив президент.

Удари Росії по об'єктах критичної інфраструктури: наслідки для опалювального сезону

Україна у межах підготовки до зими накопичила вугілля і газ для опалення. Крім того, підготовлені й альтернативні види опалення, такі як деревина. Для захисту електростанцій місцева влада закуповує додаткові генератори.

7 жовтня стало відомо, що Кабмін зменшив на 10% обсяг споживання газу муніципалітетами. В Україні запровадять режим економії опалення як у Європі, щоб пережити цю складну зиму.

21 жовтня міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, що переважна більшість областей буде вмикати опалення не раніше листопада.

Вас також можуть зацікавити новини: