Зеленський: робота зі звільнення військовополонених продовжується, пам'ятаємо всіх (відео)

Сьогодні Україна повернула додому ще 100 військовополонених, серед яких оборонці Маріуполя та Гостомеля.

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що робота зі звільнення українських військовополонених з російської неволі продовжується.

Про це глава держави сказав у вечірньому зверненні до українців.

"Вдалося повернути додому ще 100 захисників і захисниць. 80 чоловіків і 20 жінок. Це армійці, прикордонники, воїни Військово-морських сил, нацгвардійці. Серед них, до речі, оборонці "Азовсталі". Це - сотня родин, які перед Пасхою отримали справжню радість. І, звичайно, продовжуємо працювати, щоб повернути всіх наших із російської неволі. Пам'ятаємо про кожного і кожну! І повернемо!", - наголосив Зеленський.

Глава держави подякував усім в Координаційному центрі Головного управління розвідки та в інших структурах, які займаються переговорами і підготовкою обмінів.

Зеленський зазначив, що особливо вдячний усім, хто підтримує українських людей після звільнення і дбає про лікування, про адаптацію, бо це важливо.

Звільнення українських полонених - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня керівник Офісу президента Андрій Єрмак поінформував про проведення з РФ чергового великого обміну полоненими - Україна повернула додому ще 100 військовополонених, серед яких оборонці Маріуполя та Гостомеля. Зокрема, вдалося повернути 20 захисниць та 80 захисників. Серед тих, хто повернувся сьогодні, дев'ятеро - офіцери, решта - представники рядового та сержантського складу.

Також вдалося повернути додому на Херсонщину 24 дитини, котрих незаконно утримували російські окупанти. За словами волонтерів, це була одна із найскладніших рятувальних місій.

Усього з полону Російської Федерації від лютого 2022 року вже вдалося звільнити понад 2,1 тис. українських громадян.

Вас також можуть зацікавити новини: