Зеленський розповів про ситуацію на фронті / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вчора українські військові просунулися вперед на всіх напрямках фронту.

У вечірньому відеозверненні він розповів, що сьогодні відвідав Донецьку область та Запоріжжя. "Наші воїни, наші передові позиції, напрямки активних дій на фронті. Сьогодні по всіх напрямках у наших воїнів було просування вперед, і це щасливий день. Побажав хлопцям побільше таких днів", - сказав президент.

Він провів наради з генералами Василем Зубаничем, Олександром Тарнавським, Юрієм Содолем та Олександром Сирським, вони ухвалили кілька оперативних рішень. "Ще раз обговорили створення Корпусу морської піхоти. Усі деталі чіткі, абсолютно зрозумілі: організація, тренування, постачання", - додав Зеленський.

Відео дня

Також президент подякував усіх захисникам України, які зараз у бою, готуються до бою, тренують воїнів та відновлюються після поранень. "Дякую вам! Пишаюся вами всіма! Слава вам, наші герої! І вічна та світла памʼять усім, хто віддав своє життя за Україну, кожному і кожній!" - додав він.

Зеленський відвідав передову

Як відомо, у понеділок, 26 червня, президент поїхав у Донецьку область. Там він відвідав підрозділи ЗСУ оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця".

Пізніше стало відомо, що очільник держави прибув на передові позиції Сил оборони на Бердянському напрямку. Під час обох візитів він вручив нагороди українським захисникам.

Вас також можуть зацікавити новини: