"Ви не повинні вмирати": Зеленський звернувся до білорусів (відео)

Президент заявив, що життя жителів Білорусі нічого не значать для російського уряду.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до білорусів та попередив, що Олександр Лукашенко втягує їх у війну.

Про це він сказав у своєму традиційному відеозверненні.

"Хочу звернутися сьогодні до громадян Білорусі. До людей - і цивільних, і в погонах. Вас втягують у війну. І навіть активніше, ніж це було в лютому і в весняні місяці. У Кремлі за вас вже все вирішили – ваші життя для них нічого не варті. Але ви не раби і не гарматне м'ясо. Ви не повинні вмирати. І ви в силах не дати нікому вирішувати за вас, що вас чекає далі", - сказав президент.

Він підкреслив, що зараз від звичайних жителів Білорусі залежить дуже багато.

"Я знаю, що народ Білорусі підтримує нас, точно нас, а не війну. І саме тому вас російське керівництво хоче втягнути війну", - зазначив Зеленський.

Також він звернувся до російських льотчиків, які запускають ракети по Україні.

"Всі льотчики, диспетчери, техніки та інші люди, які забезпечують запуск ракет по Україні, повинні розуміти: ми всіх вас знайдемо. Кожен із вас відповідатиме за ці удари. І якщо хтось думає, що уникне відповідальності, сказавши, що такий був наказ, - ви помиляєтесь. Коли ваші ракети б'ють по житлових будинках - це військові злочини. Суд - ось що на вас усіх чекає. І ви не сховаєтеся ніде - ні на берегах Каспійського моря, над яким запускаються ваші ракети, ні в Білорусі... Ніде", - сказав президент.

Як повідомляв УНІАН, 24 червня стало відомо про прибуття на територію білоруського Мозиря російських диверсійних груп, які планують підрив у місті житлових будинків, школи та лікарні. Це може бути подано, як відповідь України на авіаційні удари. 

У ніч на 25 червня по території України завдали масованого ракетно-бомбового удару з території Білорусі. В українській розвідці вважають, що це була масштабна провокація Російської Федерації для залучення Білорусі у війну проти України.

Тим часом в Інституті ведення війни вважають малоймовірним те, що диктатор Олександр Лукашенко вступить у війну проти України від імені Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: