Російські ракети летять, у тому числі, з Білорусі / facebook.com/Командування Повітряних Сил ЗСУ

Російський диктатор Путін обстрілами України зі сторони Білорусі намагається втягнути сусідню республіку у війну, спровокувавши Київ на удар у відповідь.

Таку думку висловив політолог і журналіст Ігор Романенко у себе в Facebook.

"Путін дуже хоче втягнути Білорусь у війну. Реально вона з самого початку у війні. І реально нам дуже хочеться довбанути по Білорусі через кінчений картопляний фюрер, який заради влади втравив Білорусь у путінську авантюру. Але ми теж розуміємо, що як тільки ми вдаримо по РБ і там загинуть люди, то Лукашенку буде складніше пропетляти від тиску Путіна. Україна може воювати з 50-тисячною армією Лукашенка, але це означає, що мінімум 50 тисяч наших військ і обмежена кількість техніки і боєприпасів будуть відволікатися на другий фронт", - пише він.

Відео дня

За словами Романенка, після зміцнення Україною своєї армії і наявності більшої кількості техніки та боєприпасів, не потрібно буде шукати привід, щоб "вмазати Білорусі".

"Однак, зараз привід шукає Путін. Бо розуміє, що 50 тисяч поганої армії Лукашенка вмиратимуть замість 50 тисяч російських солдатів на сході. Путін хоче розтягнути українські сили, щоб наносити більш концентровані удари на сході та півдні. Ось така логіка", - пояснив він.

"Тому мені теж дуже хотілося б, щоб наша доблесна ППО збивала пачками Ту-22 над Білоруссю. Але, по-перше, наша ППО ще не має такий радіус дії ЗРК; по-друге, це може бути використано і напевно буде використано, як привід для того, щоб картопляного дурня змусити гнати білорусів через кордон з усіма наслідками, що випливають для нас наслідками", - резюмував експерт.

Як повідомляв УНІАН, 25 червня Російська Федерація застосувала дальні бомбардувальники Ту-22М3 для ударів по Україні з території Білорусі. Загалом ворог випустив по території країни понад півсотні ракет.

Радник глави ОП Олексій Арестович попередив, що білоруські військовослужбовці зіткнуться із запеклим опором українців у разі наступу на Україну.