Армією агресора сьогодні керують політики, каже Жданов / фото УНІАН, Сергій Ревера

Головною проблемою сучасної російської армії є те, що її діями, зокрема й в Україні, керують політики, а не військові.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі "Радіо НВ".

"Для нас це дуже добре, а для них - дуже погано. Путін не змінював своєї мети наступу на Донбасі. Він продовжує казати, що Донецька і Луганська області залишаються в пріоритеті. Тому військові й намагаються вигадати якийсь інший спосіб, але за будь-яку ціну виконати ті завдання, які поставлені політичним керівництвом Росії", - сказав експерт.

Відео дня

Він також додав, що росіяни не мають маневру для зміни курсу в Україні, а лише можуть створити другий напрямок - хибний, для відволікання уваги. " Але для цього треба сили і засоби, яких на сьогодні в них немає", - зауважив Жданов.

"До речі, на всіх інших напрямках, крім Донецького, вони почали перегрупування військ - тобто зміну тих військ, які ми вже погромили, на більш-менш свіжі, які вони підзбирали і доукомплектували", - розповів він.

Говорячи про візит на передову начальника російського генштабу Валерія Герасимова, Жданов зауважив, що це свідчить про кепські справи у ворога.

"Думаю, він приїхав розбиратися, чому не виконуються ті завдання, які він ставить, чому війська досі топчуться на місці, а не просуваються вперед, як це було прописано в бойових наказах. Нагадаю, що за деякою інформацією він поставив на кон власну військову кар'єру. Тому було дуже важливо приїхати, подивитися і розібратися, що коїться", - розповів експерт.

Напередодні повідомлялося, що вздовж адмінкордону Миколаївської та Херсонської областей було знищено пункт управління ворожим військом, склади з боєприпасами.