Герасимов був в Ізюмі, але встиг виїхати до атаки ЗСУ / фото пресс-служба МО РФ

Начальник генштабу РФ Валерій Герасимов відвідав передову на сході України, зокрема місто Ізюм Харківської області. Однак він встиг виїхати до того, як ЗСУ атакували позиції окупантів.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на українських та американських високопоставлених посадовців.

Українські військові ввечері 30 квітня атакували школу в Ізюмі, яку росіяни використовують як військову базу. За даними посадовців, Герасимов відвідував цю базу, але встиг виїхати з Ізюма перед тим, як почалась українська атака.

Відео дня

Американці підтверджують, що Герасимов був на сході України упродовж останніх декількох днів, однак їм невідомо про атаку на російську базу.

Напередодні радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що внаслідок удару українських захисників по командних пунктах росіян під Ізюмом було вбито щонайменше близько 200 окупантів, з яких "мінімум 30" — старші офіцери.

Герасимов в Україні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 1 травня радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в Twitter написав, що отримано підтвердження про вчорашній вибух в Ізюмі в районі штабу 2-ї армії РФ, де знаходилася ставка начальника Генштабу РФ Герасимова, який приїхав керувати наступом на Слов'янськ.

За словами Геращенко, підтверджено велику кількість 200-х серед вищого офіцерського складу.

Згодом екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив у Facebook, посилаючись на інсайдерське джерело в РФ, що начальник генштабу РФ Валерій Герасимов отримав в Україні осколкове поранення правої гомілки.

Вас також можуть зацікавити новини: