Жданов не виключає, що росіяни передають Україні через розвідувальні джерела маршрути польоту ракет / фото t.me/andrii_nebytov

Військовий експерт Олег Жданов не відкидає можливість того, що російські військові, які займаються програмуванням маршрутів прольоту ракет під час атак по Україні, можуть передавати цю інформацію українській розвідці. 

Як він зазначив під час ефіру на своєму каналі на Youtube, однією зі складових успішної боротьби нашої ППО може бути те, що українські військові приблизно знають, куди полетять ракети ворога. 

"Імовірність того, що зенітна самохідна артилерійська установка "Гепард" або людина з ПЗРК стоятиме в тому місці, де пролітатиме ракета, дуже мала. Те, що російські військові, які займаються програмуванням маршрутів прольоту ракети, можуть "зливати" цю інформацію через якісь розвідувальні джерела, я припускаю. Можливо, що одна із складових успішності нашої боротьби з ракетними атаками РФ може полягати в тому, що ми приблизно знаємо райони або маршрути, якими йдуть ці ракети", – пояснив Жданов. 

Відео дня

Ракетні удари Росії по Україні

З першого масованого обстрілу України 10 жовтня 2022 року Росія здійснила вже вісім подібних атак. Останній ракетний удар стався 5 грудня. Упродовж години – з 12:40 до 13:40 – повітряна тривога залунала в кожній з областей, за винятком окупованого Криму.

Під час минулого обстрілу з боку окупантів українська ППО збила понад 60 ворожих ракет із 70 випущених. Росія атакувала Україну як з повітря, так і з моря. 

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат пояснив, що підготовка до подібних атак триває не один день. За його словами, окупанти потребують багато часу та великого обсягу інформації під час планування наступного обстрілу. 

Вас також можуть зацікавити новини: