ЗСУ успішно відбивають ворожі атаки / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

У бойових діях на сході України найближчим часом можливий перелом, оскільки сили російського наступу не безмежні. Агресія РФ у нашій країні загалом приречена на провал, оскільки нею командують не військові, а політики.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, пише сайт "Сьогодні".

"РФ ігнорує всі канони військового мистецтва. Вони наступальну операцію вже розтягнули на 5-й тиждень. І я так розумію, що вони будуть наступати до останнього російського солдата на тому ж Сєвєродонецькому або Ізюмському напрямку. Чому? Тому що завдання стоїть політичне, а не військове", - пояснив Жданов.

Відео дня

Він зазначив, що для ЗСУ в цьому є і позитив, і негатив.

"Погано - тому що ми змушені вести оборонну операцію і для нас це складно в плані утримання оборони та відбиття атак Росії. Ну вони ж не безрозмірні. Ну ще 3-4 дні активних наступальних дій, ми завдамо контрудар, зіб'ємо наступальний потенціал, а далі що? Потрібна оперативна пауза для створення резервів", - упевнений військовий експерт.

Також Жданов вказує на важливість битви за дорогу Бахмут-Лисичанськ, яка є "трасою життя".

"Тут треба стежити за двома моментами. Перший - це спроби РФ форсування річки Сіверський Донець. Якщо ми не допустимо створення плацдарму і розвитку подальшого наступу від цієї річки, то ми здатні утримати трасу. І другий момент - це наш контрудар на Ізюм. Якщо ми зможемо збити наступальний потенціал, то тоді не буде особливої загрози постачання військ. У нас на сьогоднішній день є всі шанси утримати оборону саме на цих ділянках. І не допустити прориву російських військ", - заявив експерт.

Раніше в Американському інституті вивчення війни повідомили, що окупанти, ймовірно, відмовилися від завдання завершення великомасштабного оточення українських підрозділів від Донецька до Ізюма на користь завершення захоплення Луганської області.