Змова еліт у РФ: Пригожин сформулював національну ідею - експерт

Ватажок ПВК "Вагнер" знайшов слова, щоб достукатися до сердець російської еліти, вважає політтехнолог Шейтельман.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин сформував національну ідею, гасло, під яким готова підписатися російська еліта, крім "десятки" тих, хто підтримує війну. Звучить ця ідея: "дідусь - му*ак".

"Пригожин намагається стати вустами всієї російської еліти, крім тієї "гарячої десятки". І після цієї 27-хвилинної промови є шанси, що у нього це вийде. Він, мені здається, знайшов слова, щоб достукатися до сердець цієї самої еліти... Пригожин знає і прекрасно розуміє, що і навіщо він говорить", - заявив політтехнолог Михайло Шейтельман в інтерв'ю УНІАН.

За словами експерта, придумане Пригожиним гасло відгукується у серцях, у першу чергу серед еліти.

"Під цим гаслом легко підписуватися, тому що там не написано, чий дідусь, який дідусь, але кожен буде розуміти. А головне, що вже майже всі згодні. Тому, що закінчуються гроші і зброя, програються території на фронті. І тому це те гасло, за яким люди, тобто еліти, готові піти. Змова еліт - це об'єднуюча ідея. Російська опозиція довго збиралася, шукала об'єднуючу національну ідею. А національна ідея сформована Пригожиним: "дідусь - му*ак". І до речі, російська ліберальна опозиція теж під цим підпишеться. І це - страшний удар по Путіну", - додав Шейтельман.

Заява Пригожина про "щасливого дідуся" - подробиці

Близько тижня тому Пригожин заявив про брак боєприпасів у ПВК "Вагнер" і згадав якогось дідуся, який "думає, що йому добре", попри важку обстановку на фронті:

"І що робити далі країні? Якщо він виявиться правий, дай бог всім здоров'я. А ось що робити країні, що робити нашим дітям, онукам, майбутньому Росії і як виграти війну, якщо раптом випадково, я просто припускаю, виявиться, що цей дідусь - закінчений м*дак?".

Наступного дня він намагався пояснити, кого він назвав "щасливим дідусем", запропонувавши відразу три варіанти: генерала Михайла Мізинцева, начальника Генерального штабу РФ Валерія Герасимова і учасницю російського реаліті-шоу "Дім-2" Наталію Хім.