Черник каже, що є деякі пасивні ознаки, що F-16 мають з'явитися в Україні / колаж УНІАН, фото Getty Images, скриншот

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник заявив, що кандидат в президенти США Дональд Трамп "має нюх до політичного повітря" і вже починає розуміти, аби по-справжньому перемагати, потрібно змінювати риторику.

У коментарі 24 Каналу він констатував, що загалом настрої дозволити бити по території Росії західною зброєю в США починають наростати.

Також Черник вважає, що є деякі пасивні ознаки, що F-16 мають з'явитися в Україні.

Відео дня

"Я вбачаю їх в тому, що шведи оголосили про величезний пакет допомоги, де з'явилися два унікальні класи зброї: Saab 340 – станція радіотехнічної розвідки (турбогвинтовий літак) та ракети Rb 99. Крім цього, F-16 можуть брати на борт ракету AGM-158 JASSM – відстанню до 900 кілометрів. І це направду може бути переворотом, навіть аеродром в Енгельсі можна буде перетворити на попіл", – додав аналітик.

Винищувачі F-16 для України

Данія не проти, щоб Україна завдавала ударів по території Росії винищувачами F-16, які постачатиме країна. Про це заявила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен. Вона заявила, що українці можуть використовувати данське озброєння за межами своєї території.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно щонайменше 120-130 літаків, щоб протистояти Росії в небі. Як уточнив президент, окупанти використовують 300 літаків на території України. 

Вас також можуть зацікавити новини: