Затримано зрадника, який "зливав" росіянам інформацію про оборону заводів (фото)

Працівник хімічного заводу надсилав координати критичної інфраструктури та розміщення Сил оборони.

На Одещині затримали зрадника, який "зливав" окупантам інформацію про оборону місцевих заводів. 

Як повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області, затримано прихильника "русского мира", який передавав до РФ дані щодо локацій Сил оборони та промислових об’єктів.

Зловмисником виявився працівник одного з місцевих заводів хімічної галузі, який, надсилав своїм знайомим-громадянам РФ координати критичної інфраструктури на території підприємства.

"Також він "зливав" до країни-агресора детальну інформацію про місця базування та види озброєння підрозділів Сил оборони, які залучені до захисту промислового об’єкта", - розповіли в управлінні.

Для комунікації з ворогом зловмисник використовував закриті чати одного з месенджерів.

Також деякі відео він супроводжував власними коментарями, якими, в тому числі, намагався дискредитувати українських військових.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про несанкціоноване поширення інформації щодо направлення, переміщення зброї тощо. Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою. 

В Україні продовжують затримувати зрадників

Раніше повідомлялося, що в Одесі судитимуть подружжя російських шпигунів, які кілька років перебували в місті у "режимі очікування".

Також стало відомо, що голову Полтавського районного суду завербувала ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Ще днями Служба безпеки України викрила поплічника росіян, який передавав окупантам локації базування українських захисників у прифронтових районах Донеччини.