Експерт відповів, якої зброї не вистачає Україні для успішного контрнаступу

Згурець каже, що ЗСУ потребують якомога більше важкого озброєння та артилерії.

Зараз для успішного контрнаступу та звільнення від окупантів захоплених ними територій Україні не вистачає потужної бронетехніки, а також артилерії.

Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив аналітик Defense Express Сергій Згурець.

"У нас є прямий контакт Залужного з Марком Міллі. Коли мова йде про зброю, вони попередньо проводять консультації. Тобто США інформують про те, що нам необхідно на сьогодні, щоб вести бойові дії. З того, що останнім часом говорить Залужний, можна зробити висновки, що в Збройних силах України є величезна потреба в артилерії. Оскільки ворог все одно зберігає кількісну перевагу в артилерійських системах", - пояснив Згурець.

За його словами, однієї артилерії для контрнаступу не вистачать - потрібно ще й багато бронетехніки.

"Адже, якщо за допомогою HIMARS ми перебʼємо всі логістичні шляхи окупантів, то далі нам потрібно буде їх витіснити з нашої території. Для цього нам потрібне важке озброєння. Зокрема, потужна бронетехніка. Кількість танків, яку ми отримали, поки не достатньо для активних контрнаступальних дій. Тому очікуємо, що в форматі ленд-лізу ми зможемо таку техніку отримати", - каже експерт.

Нещодавно керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов повідомив, що у війні з Росією вже почався переломний момент. Прикладами цього, за його словами, є останні події в окупованому Криму, зокрема, регулярні вибухи.

Раніше у Силах оборони півдня розповіли, як відбувається очікуваний контрнаступ.