ЗСУ отримали восьму  Zuzana 2 \ фото @JaroNad

Збройні сили України отримали восьму самохідну гаубицю Zuzana 2 словацького виробництва.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ. "Це також остання з восьми самохідних гаубиць Zuzana 2, які Словаччина через державне акціонерне товариство "Конштрукта-Дефенс"... зобов'язалася поставити в Україну на підставі укладеного договору купівлі-продажу минулого червня", - розповіли у Генштабі.

Переміщення кожної одиниці техніки, у тому числі і цієї, здійснювалося відомством після зарахування оплати на рахунок в адміністрації Міноборони.

Відео дня

Нагадується, що крім виконання контракту на постачання восьми одиниць самохідних гаубиць Zuzana, "Конштрукта-Дефенс" виготовить для України ще 16 одиниць цього типу техніки, які спільно фінансуватимуться Данією, Німеччиною та Норвегією.

Що таке Zuzana-2

Zuzana-2 - самохідна артилерійська установка, побудована на колісному шасі 8x8. Оснащена 155-мм гаубицею з довжиною ствола у 52 калібри та максимальною дальністю стрільби 41 км. Автоматична система заряджання дозволяє здійснювати 6 пострілів за 1 хв або 16 пострілів за 3 хв.

Зброя для України від Словаччини

На початку липня 2022 року Словаччина та Україна підписали контракт про постачання восьми гаубиць Zuzana-2 калібру 155-мм. У серпні перші чотири САУ Zuzana-2 прибули до України.

На початку жовтня стало відомо, що Данія, Норвегія та Німеччина нададуть Словаччині кошти на виробництво 16 САУ Zuzana 2 для України. 

Вас також можуть зацікавити новини: