ЗСУ продовжують наступ і закріплюються на нових рубежах: розкрито деталі

На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках за добу відбулось 30 бойових зіткнень.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зазначається, що українські воїни завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях російських військ, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі додали, що армія РФ і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там тривають важкі бої, протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень.

Війна в Україні - ситуація на "гарячих" напрямках фронту 4 липня

Повідомляється, що Лиманському напрямку росіяни за підтримки авіації робили безуспішні спроби витіснити українські війська із займаних позицій в районі західніше Нововодяного та південніше Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські захисники успішно відбили атаки загарбників в районі населеного пункту Богданівка Донецької області.

"Разом з тим українські воїни продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах", - сказано в повідомленні.

Від артилерійських обстрілів росіян постраждали більш як 15 населених пунктів на цьому напрямку.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. РФ обстріляла з артилерії понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Авдіївку, Тоненьке та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку, під вогнем артилерії росіян Сили оборони відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку російські війська завдали авіаційного удару в районі Вугледара Донецької області та здійснили обстріли понад 15 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку росіяни намагався наступати в районі південніше Новоселівського Луганської області, але ЗСУ відбили усі атаки. Артилерійських і мінометних обстрілів  зазнала низка населених пунктів Харківської області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування українських військ, за добу завдали авіаційного удару в районі Рівнопілля Запорізької області та здійснили артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

Війна в Україні - актуальні новини

К повідомляв УНІАН, 3 липня командувач Сухопутними військами Збройних сил України Олександр Сирський розповів про успіхи бійців Сил оборони на Бахмутському напрямку. 

Авіація Сил оборони України за 4 липня завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу російських військ, три - по зенітно-ракетних комплексах, один - по пункту управління РФ