ЗСУ рухаються вперед на Таврійському напрямку / фото t.me/V_Zelenskiy_official

На Таврійському напрямку українським захисникам та захисницям вдалося просунутися північніше Копанів та Новопрокопівки.

На цьому напрямку втрати ворога різко зросли, зокрема вдалося знищити реактивну систему залпового вогню БМ-27 "Ураган", повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.

За його словами, впродовж доби підрозділи ракетних військ та артилерії на Таврійському напрямку виконали 1 тис. 265 вогневих завдань. В результаті вдалося ліквідувати 338 російських загарбників. 

Відео дня

Також ЗСУ знищили 52 одиниці військової техніки противника. Зокрема, сім танків, сім бойових броньованих машин, 14 артилерійських систем, реактивну систему залпового вогню, протитанковий ракетний комплекс, три безпілотники, одиниць автомобільної техніки та дві - спеціальної. Крім того, знищено склад боєприпасів та ще один важливий об'єкт росіян.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, за добу українські військові відправили до пекла ще 610 російських терористів. Також знищено 23 танки, 20 броньованих машин, 22 одиниці артилерії тощо.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні понад 281,7 тисяч своїх військових та понад 39,3 тисячі одиниць різноманітної техніки та озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: