Бої тут не стихають / скріншот

На межі Харківської та Луганської областей фронт нині зовсім не затихає. До тимчасово загарбаного Сватового росіяни підтягують резерви, кажуть українські аеророзвідники.

Натомість трохи північніше нашим воїнам вдалося відвоювати в окупантів трохи української Луганщини, йдеться в сюжеті ТСН.

У бік автодороги Куп'янськ-Сватове військові вирушають ще у темряві, аби дістатись ближче до передової на світанку. 

Українські фронтові аеророзвідники свідомо виїжджають якнайближче до ворога, аби виявити російську артилерію. Днями, піднявши у повітря дрон, аеророзвідники побачили, як до окупованого Сватового заходила колона важкої російської техніки. А напередодні, біля самої передової, виявили скупчення ворожої піхоти.

"Полетіли туди, побачили збори піхоти. Відпрацювали трішки по них. Командир там сказав: "Пацани, а ми зірвали наступ трошки", - каже військовий.

Саме завдяки артилерії та сміливій піхоті на деяких ділянках на Сватівському напрямку вдалося просунутися вперед. Вздовж автотраси на Сватове тепер проходить передова. 

Ситуація в Луганській області

Нагадаємо, президент РФ Путін наказував своїм окупаційним військам захопити Донецьку та Луганську області до весни. Та плани провалилися через рішучу відсіч наших військових.

Наразі основні зусилля путінських військових зосереджені на атаках на Донбасі. Найзапекліша ситуація в Бахмуті.

Раніше очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай заявляв, що наразі окупаційні війська відійшли, щоб поповнити резерви для нових наступів.  Найважчими ділянками Луганської області зараз стали Білогорівка та Кремінна.

Вас також можуть зацікавити новини: