Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині / фото t.me/luhanskaVTSA

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів про ситуацію в регіоні. Найважчі ділянками Луганської області зараз є Білогорівка та Кремінна.

"На Кремінній взагалі зосередили всі зусилля російські окупаційні війська. Вони намагаються все ж таки продавити наших захисників, отримати там певний якийсь успіх. Тому постійно відправляють туди і важку техніку, і величезну кількість піхоти", – зазначив Гайдай в ефірі національного телемарафону. 

Очільник Луганської ОВА додав, що Білогорівка постійно обстрілюється окупаційними військами. За його словами, там українські захисники також відбивають хвилі наступу.

Відео дня

Водночас Гайдай наголосив, що постійна зміна тактики ворогу не допомагає. Якихось "прорирвів", а також просування у росіян немає.

Бої на Луганщині

За даними Генерального штабу України, оприлюдненими 4 березня 2023 року, ворог безуспішно вів наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна і Білогорівка Луганської області. Крім того, окупанти обстріляли на Луганщині такі населені пункти: Макіївка, Невське, Кремінна, Діброва, Білогорівка.

2 березня Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило аудіоперехоплення, у якому окупант говорив про те, що ЗСУ проривають ворожу оборону на флангах поблизу Кремінної, та скаржився на ситуацію в районі міста.

Водночас військовий експерт Олександр Коваленко наприкінці лютого наголосив, що наступ окупаційних військ на Луганщині провалено. За його словами, ворожі війська мають на тому напрямку цілку низку проблем, зокрема, спостерігається дефіцит по танках та нестача ББМ. 

Вас також можуть зацікавити новини: