ЗСУ тиснуть на позиції ворога на півдні, в окупантів буде лише дві опції - експерт

На півдні російське угруповання повністю залежить від сухопутного коридору до Криму та ситуації на окупованому півострові.

Українські військові тиснуть на позиції російських окупаційних військ на півдні та знешкоджують ворожу логістику. ЗСУ завдають ударів по найбільш вразливих місцях противника.  

Як зазначив в ефірі "24 каналу" експерт з міжнародної безпеки фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко, це є правильною стратегією. Він заявив, що вже зараз російські окупанти поставили перед вибором: відправляти резерви на Бахмутський напрямок, Запорізьку чи Херсонську область. 

За словами експерта, у росіян південний напрямок слабший, ніж східний, оскільки ворог не має великих перешкод у постачанні своїх військ на сході. На півдні російське угруповання повністю залежить від сухопутного коридору до Криму та ситуації на окупованому півострові.

"Якщо Росія не контролюватиме ситуацію в Криму, вона не матиме можливості транспортувати техніку та боєприпаси з півострова на континентальну Україну", – додав Жовтенко.

Наші війська використовують цю слабкість ворожих сил. Жовтенко нагадав, що мета україснького контрнаступу полягає в розірванні сухопутного коридору окупантів між сходом та півднем.

"І якщо нам це вдасться, російські військові матимуть всього 2 опції: або "отріцатєльно наступати" в сторону Криму, або назавжди лишитися в окопах Запоріжжя", – резюмував експерт. 

Війна в Україні: що кажуть експерти

Російські загарбники активізувалися на Купʼянському напрямку. На думку військового експерта Андрія Крамарова, в росіян немає мети дійти до Харкова. Натомість вони прагнуть змусити українські війська застосувати резерви, та витратити бойовий потенціал. 

Крім того, росіянам в Бахмуті доведеться ухвалити непросте рішення вже найближчим часом – або опинитися в оточенні, або відходити. Екс-заступник голови СБУ, експерт із національної безпеки Віктор Ягун зазначив, що ворог поклав велику кількість солдатів на Бахмутському напрямку, проте результатів не досяг. 

Вас також можуть зацікавити новини: