Експерт оцінив ситуацію під Бахмутом / libkos

Російські окупанти зосередили величезні сили на Бахмутському напрямку, але морально-психологічний стан ворога на низькому рівні. Сам Бахмут може росіяни можуть покинути вже найближчими тижнями.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу FREEДОМ екс-заступник голови СБУ, експерт із національної безпеки Віктор Ягун. Він додав, що під Бахмутом росіяни підготували позиції та додаткові лінії оборони.

"Тим більше, що вони там уже стояли перед наступом на Бахмут, коли починалася ця вся кампанія. Тому я підозрюю, що якщо вони й будуть відходити, то на ці лінії. На жаль, у них накопичена на тому напрямку величезна кількість військ, ми знаємо ті цифри, які озвучувалися нашим командуванням", – додав експерт.

Відео дня

За словами Ягуна, морально-психологічна ситуація в лавах ворожих військ не дуже позитивна. Росіяни поклали там багато своїх солдатів, але не змогли досягти результатів. Він наголосив, що ситуація в Бахмуті складається таким чином, що його може бути звільнено "набагато меншою кровʼю і набагато красивішим методом".

"Найімовірніше, найближчим часом і росіянам треба буде ухвалювати складне для них рішення: або залишатися в Бахмуті закритими та зробити ще одну Брестську фортецю в оточенні, або відходити. Я думаю, що, найімовірніше, мине тиждень-два, і рішення буде ухвалено позитивне для нас", – резюмував він.

Ситуація в районі Бахмута 

Вже кілька тижнів українські військові проводять наступальні дії на півночі та півдні від Бахмута. Сили оборони поступово просуваються вперед та метр за метром звільняють цю територію від окупантів. 

20 липня речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що українські військові вже ведуть бої біля Курдюмівки на Бахмутському напрямку. Він наголосив, що противник чинить потужний спротив, але зазнають значних втрат. 

Водночас командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що окупанти опинилися в напівоточенні. Створено всі умови для звільненя Бахмута від російських загарбників. За словами Сирського, ворог зазнає шалених втрат і фактично втратив боєздатність.

Вас також можуть зацікавити новини: