Експерт пояснив активізацію окупантів на Купʼянському напрямку / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Росіяни активізували наступальні дії та накопичили багатотисячний резерв на Купʼянському напрямку з декількох причин. Проте вихід на Харків не є метою ворога. 

Про це в ефірі "24 каналу" заявив військовий експерт Андрій Крамаров. За його словами, це єдиний напрямок, де в російських загарбників ще є наступальний потенціал. Експерт нагадав, що там є важливий залізничний вузол – у разі його захоплення окупанти могли б повернути собі логістичний маршрут.

"Для них зараз не стоїть питання дійти до Харкова. Набагато важливішим є питання щодо виходу на цей плацдарм для того, щоб утворити ще один план для українського донецького угруповання, яке веде активні бойові дії та звільняє околиці Бахмута", – додав Крамаров.

Відео дня

Ворог накопичив на Купʼянському напрямку біля 100 тисяч солдатів. На думку Крамарова, активізація противника має декілька цілей, серед яких – змусити Україну задіяти свої резерви, "розмити" артилерію, яку українські військові зараз ефективно застосовують на півдні та на Донеччині, витратити український бойовий потенціал, захопити ще кілька плацдармів та встановити статус-кво для зими, коли вже світ почне активно закликати до розгляду мирного плану.

Зазначається, що неможливість просування обох сторін РФ може використати як черговий метод шантажу, мовляв, надану Україні західну зброю знищили і зроблять це ще раз. На цій підставі окупанти закликатимуть до початку переговорів.

Наступ РФ на Купʼянському напрямку

З кінця минулого тижня на Купʼянському напрямку спостерігалася активізація російських окупаційних військ. Вони намагалися прорвати українську оборону. 18 липня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що там тривають бої, проте ініціатива вже на боці ЗСУ.

Як розповів в коментарі УНІАН очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, росіяни "пішли в атаку" на Куп'янському напрямку, щоб захопити Купʼянськ-Вузловий. Вони мають намір розгорнути нові логістичні маршрути та направляти свої сили вглиб території. 

Вас також можуть зацікавити новини: