ЗСУ знищили пункт управління ЗРК С-400 "Тріумф" / фото mil.ru

Збройні Сили України знищили російський пункт управління зенітно-ракетного комплексу С-400 "Тріумф". Українські захисники вдарили з РСЗВ HIMARS по складах окупантів у Херсонській області.

"До Вашої уваги фото ураження пункту бойового управління ЗРК С-400 "Тріумф", – йдеться у повідомленні Telegram-каналу "Досьє шпигуна".

Зазначається, що це перше підтверджене знищення ПБО 55к6е. ліквідувати небезпечну техніку окупантів українські бійці змогли 20 травня 2023 року за допомогою РСЗВ HIMARS.

Відео дня
false
false

Зазначається, що це друга втрата компонента С-400 з 24 лютого 2022 року. Перша була зафіксована взимку цього року в Запорізькій області. Тоді Росія втратила пускову установку.

Довідка УНІАН. С-400" Тріумф " – зенітна ракетна система великого і середнього радіусу дії. ЗРС призначено для ураження літаків-розвідників, літаків стратегічної і тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, установників перешкод, літаків радіолокаційного дозору і наведення та іншого. Комплекс забезпечує одночасну атаку на до 80 цілей з наведенням до 160 ракет.

Втрати Росії в Україні - останні новини

Сили оборони України ліквідували за минулу добу, 30 травня, 470 російських окупантів. Загальні втрати особистого скалду військ РФ наближаються до 208 тисяч осіб.

Крім того, українські захисники перетворили на металобрухт тисячі одиниць техніки росіян, у тому числі 575 одиниць реактивних систем залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: