ЗСУ продовжують ведення активних дій та відтискання ворога вздовж всієї лінії фронту / фото: instagram.com/libkos

Збройні сили України завдали ударів по районах зосередження ворожого озброєння на окупованій частині півдня країни, знищено майже 60 російських загарбників.

Як повідомляє Оперативне командування "Південь" у соціальній мережі Facebook, обстановка в нашій операційній зоні стабільно напружена, але контрольована.

Сили оборони України продовжують ведення активних дій та відтискання ворога вздовж всієї лінії фронту.

Відео дня

Водночас, ворог продовжує намагання підтягнути запаси боєприпасів та резервів живої сили, вишукує альтернативні шляхи доставки озброєння та техніки.

"Протягом бойового дня веденням штурмових дій у напрямках з Тернових Под на Любомирівку та із Чкалового на Безіменне противник намагався покращити тактичне положення силами від двох взводів до роти за підтримки танків. В обох випадках успіху не мав, зазнав втрат та відступив", - йдеться у зведенні.

Також протягом бойового дня ворог продовжував ракетно-артилерійські та мінометні обстріли наших позицій, ворожа авіація нанесла 15 ударів.

"Незважаючи на це, наші підрозділи утримують займані рубежі, відповідають вогневим ураженням та відбивають спроби противника покращити тактичне положення", - йдеться у зведенні.

При цьому, українською авіацією нанесено 2 удари по силах противника в районі Новопетрівки на Херсонщині.

Також українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 300 вогневих завдань.

"Ураження спрямовувалися на 3 райони зосередження озброєння та техніки, 2 пункти управління, станцію радіоелектронной боротьби", - сказано у зведенні.

Як наголошується у зведенні, з метою "розвіювання окупаційних міфів про відновлення мостів, вогневим контролем, застосованим по Антонівському мосту, вкотре було закріплено його непридатність до використання".

"Ворог втратив 59 рашистів, танк, 5 гаубиціь152-го калібру, в тому числі і самохідних - "Мста-Б" і "Мста-С", командно-штабну машину і машину управління, 12 одиниць іншої авто-бронетехніки", - наголошується у зведенні.

В Чорному морі, поблизу узбережжя тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим маневрують 12 бойових кораблів, серед яких 4 носії понад 30 крилатих "Калібрів".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розповів про успіхи ЗСУ у звільненні окупованих територій.

Вас також можуть зацікавити новини: