ЗСУ вийшли з Соледара \ facebook.com/93OMBr

Сили оборони України залишили місто Соледар Донецької області і закріпились на раніше підготовлених рубежах.

Про це Суспільному повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. Він пояснив, що таке рішення було ухвалено для збереження життя українських військових.

"Для збереження життя особового складу Сили оборони відійшли від Соледара, закріпилися на підготовлених рубежах оборони. Захисники Соледара створили справжній подвиг, незважаючи на перевагу ворога у 3-5 разів, міцно тримали свої позиції", - зазначив він.

Відео дня

За словами Череватого, українські військові завдали ворогу величезних втрат в особовому складі, які можна порівняти із втратами агресора у двох чеченських війнах.

Він зазначив, що українські захисники виконали завдання: не дали ворогу прорватися "на Донецькому напрямку фронту та увійти до тилу, а потім рухатися на оперативний простір".

Він додав, що ЗСУ виснажили російські сили на цьому напрямі.

"Лінія фронту була вирівняна: ні оточення, ні взяття в полон (наших військ) не було. Це війна. Кожен воєначальник приймає рішення з урахуванням максимальної вигоди для своїх військ. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на забій. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактику малих груп, щоб максимально виснажити ворога", - пояснив ситуацію представник Генштабу ЗСУ.

Він також додав, що Росія хоче привернути увагу до "маленького міста Соледар на тлі того, що раніше зазнала суттєвих поразок у Київській області, під час харківської операції, лиманської та херсонської".

Бої за Соледар

Російські окупанти кілька місяців штурмували місто. Вони багато разів оголошували про нібито його взяття, проте це виявилося фейком.

За словами Міністра оборони України Олексія Резнікова, російські загарбники у Соледарі зазнали величезних втрат, оскільки обрали неправильну тактику.

Представник східного угруповання військ Сергій Череватий повідомляв, що російські військові там "по суті, по своїх тілах наступають".

Вас також можуть зацікавити новини: