ЗСУ досягли панівних висот у Бахмуті завдяки вогневому впливу СОУ / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко оцінив динаміку боїв у Бахмуті та вказав, що ЗСУ вдалося зайняти одну з панівних висот у місті.

Тепер всі позиції окупантів гарно простежуються та зручні для вогневого ураження, зазначив він у Telegram. За словами Коваленка, такий результат став логічним підсумком програшу українським СОУ (самохідним артилерійським установкам).

Так, за останню добу ЗСУ вдалося просунутися в північно-західному секторі ближче до Берехівки, уздовж водосховища. По південно-західному вектору СОУ просунулися в напрямку Кліщіївки, де і зайняли особливо вигідний рубіж.

Відео дня

"На даному етапі дій СОУ метою №1 було взяття під свій контроль панівних висот і це завдання, можна говорити, що виконане. Далі - просування в низину, де зараз копошаться РОВ як на долоні, в тому числі, для нас відкривається і панорама самого Бахмута", - вказав він. 

За словами Коваленка, вже найближчим часом у командування РФ не залишається виходу, окрім як вийти з Бахмута. Однак через власну "дурість" ворог, найімовірніше, продовжить заганяти себе в "пастку".

"Те, що росіяни відмовляються визнавати той факт, що їх затягнули в пастку говорить і те, що вони стягують зараз до Бахмута додаткові сили, послаблюючи інші ділянки фронту і створюючи прецедент перенасичення і без того, дуже тісної локації. Що ж, більше обмінного фонду", - резюмував Коваленко. 

Регулярні війська РФ втекли з-під Бахмута

Нагадаємо, що сьогодні ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин звинуватив Міністерство оборони РФ в "оголенні" флангів у Бахмуті. За його словами, регулярні підрозділи російської армії злякалися і відійшли до 570 метрів на півночі Бахмута.

Пригожин звернувся до глави Міноборони РФ Сергія Шойга і закликав проявити стійкість, і не здавати ЗСУ населені пункти хоча б кілька днів. 

Вас також можуть зацікавити новини: