Росіяни нищать Бахмут / фото Мубаріз Асланов, агентство Report.az и Баку.TV

Українські захисники продовжують утримувати Бахмут попри те, що окупанти намагаються взяти під контроль дороги, що ведуть до міста-фортеці. Нашим силам оборони вдалось відтіснити ворога від південних околиць.

Як йдеться в сюжеті ТСН, за одну ніч знищили 15 груп "вагнерівців", які йшли на штурм українських позицій. Підрозділ ЗСУ у цьому бою втратив дрон з нічним баченням.

"Ми підняли нічні очі, й було таке здивування, бо їх була купа з різних напрямків. З 22:00 до 05:30 ми відсікали ці групи. Потім було по перехвату, що це були 15 груп "вагнерівців", - розповідає захисник України.

Як розповідають у сюжеті, через брак техніки росіяни все більше відправляють у наступ лише солдатів. Атакують здебільшого "вагнерівці" живою силою і намагаються прочавлювати наші позиції, але дарма - Бахмут залишається українським.

Ситуація в Бахмуті

Запеклі бої за Бахмут точаться з літа, росіяни зазнають колосальних втрат. Попри заяви противника про те, що ЗСУ залишать місто, вони мужньо обороняють його.

Так, напередодні ватажок "Вагнера" Євген Пригожин оголосив, що "місто майже повністю оточене". Того ж дня підрозділ аеророзвідників "Птахи Мадяра" отримав наказ про вихід з Бахмута Донецької області на нові позиції. Воїни тримали оборону міста 110 діб.

Російським військам не вдасться найближчим часом оточити Бахмут Донецької області, повідомив Інститут вивчення війни 5 березня.

Вас також можуть зацікавити новини: