ЗСУ звільнять Крим за три тижні: Жданов розповів, що змусить росіян здатися (відео)

Експерт описав найоптимальніший варіант звільнення окупованого Росією Криму.

Штурмувати окопи росіян у Криму "потом і кров'ю" Збройним силам Україні не доведеться, потрібно тільки вогневий вплив далекобійними засобами, і війська РФ самі здадуться.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов, зазначивши, що зараз російські війська в Криму активно риють окопи і дуже бояться, що ЗСУ будуть висаджувати морський десант на півострові.

При цьому експерт описав найоптимальніший варіант звільнення окупованого Криму:

"За умови наявності далекобійного озброєння міст перекривається вогнем далекобійних систем з дальністю 150-300 кілометрів, поромна переправа перекривається, і починається планомірне знищення військових запасів: склади з боєприпасами, склади з паливно-мастильними матеріалами, військові частини, скупчення техніки і озброєння. Через 3-4 тижні такого обстрілу російським військам нічим буде обороняти Крим".

За словами Жданова, росіяни опиняться в оперативному оточенні: "Скільки вони там протримаються?".

Військовий експерт упевнений, що рано чи пізно росіяни самі "викинуть білий прапор".

Звільнення Криму - останні новини

Днями секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що українській владі необхідно змінити стратегію звільнення Криму.

До цього президент України Володимир Зеленський зробив заяву про можливість звільнення Криму в 2023 році: "Кожна людина в Україні дуже хоче, щоб кожен наступний крок був вирішальним, останнім, переможним".