Прорив Донецька: військовий експерт оцінив перспективи / фото Вадим Лях

Те, куди рухатимуться українські війська, залежатиме від того, де відбудеться прорив фронту, впевнений військовий експерт, полковник запасу Роман Світан. Цим напрямок може стати і донецький, про який говорять дедалі частіше після заходу Сил оборони в Опитне.

"Все буде залежати від того, в якому місці буде прорив фронту. ... Розірветься там, де росіяни не встигнуть ситуацію купірувати. І туди підуть вже наші резерви. Це може бути Донецьк, це може бути Горлівка, це може бути Кремінна, Времівський виступ, Вугледар, оріхівський напрямок, або форсування Дніпра, або, не виключаю, навіть Енергодар", – зазначив Світан в інтерв'ю програмі "Аргумент".

Експерт акцентує, що цей прорив, з одного боку, буде організований, самими росіянами.

"Вони зараз намагаються розмазати рівним шаром по всій лінії фронту ті маленькі резерви, які у них є. Або навіть перекидають іноді резерви, які вже вступили в бій, з одного місця на інше, що ніколи ніхто не робить. ... Росіяни це роблять через безвихідь, бо резервів реальних свіжих немає. ... Частини більш-менш укомплектовані кидають на закладення проблем уздовж всієї лінії фронту, в основному в бік Луганська", - пояснює Світан.

Донецький напрямок - останні новини

На початку тижня стало відомо, що в селище Опитне, що на південь від Авдіївки і на північ від тимчасово окупованого Донецька, зайшли Сили оборони України.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що оцінки операції в Опитному різні. Хтось бачить в цьому оперативно-тактичне досягнення, а хтось прогнозує операції в Донецьку.

Вас також можуть зацікавити новини: