ЗСУ впевнено звільняють Харківську область / фото Генштаб ЗСУ

У рамках контрнаступу на сході українській армії вдалося отримати велику кількість ворожої техніки, а також поповнити обмінний фонд полоненими окупантами.

Про ситуацію у Харківській області в ефірі проекту FreeДом розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Це повноцінна втеча (окупантів, - УНІАН.). За кількістю тієї техніки, яку залишили російські підрозділи, можна сказати, що відбувалося все хаотично. Особливо ми бачимо велику кількість техніки гусеничного типу, оскільки на ній незручно тікати", - зазначив він.

Також, за словами Коваленка, за кількістю тих окупантів, які потрапили в український полон, можна сказати, що деякі підрозділи покидали своїх товаришів зі служби. 

"Це був хаотичний відступ російських окупантів з Харківської області", - наголосив він.

Військовий експерт каже, що загарбники кинули не менше 50 танків, понад 100 одиниць автомобільної техніки колісного типу і т. д.

Коваленко пояснив також, що значить для РФ та її армії втрата Харківської області. За його словами, сенс не у самому регіоні, а в тих артеріях, які там розміщені. Наприклад, Куп'янськ-Ізюм - дуже важлива логістична артерія для наступу окупантів у напрямку Слов'янська та Краматорська. 

Тобто тепер, за словами експерта, у ЗСУ з'явилася можливість зайти на територію так званих "республік" й звільнити частину окупованих населених пунктів.

Нагадаємо, на півдні та в Харківській області триває контрнаступ ЗСУ. За словами президента Володимира Зеленського, всього з початку вересня ЗСУ звільнили близько 2 тисяч квадратних кілометрів.

Генштаб звітує про десятки деокупованих сіл. 8 вересня стало відомо про взяття під контроль Балаклії, західні ЗМІ пишуть про звільнення Ізюма, бої тривали в Куп'янську – важливому залізничному сполученні окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: