Україна починає серійне виробництво ракетного комплексу «Вільха» / фото УНІАН

Україна починає серійне виробництво ракетної системи залпового вогню «Вільха», про що в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр» заявив міністр оборони Степан Полторак.

«Вже починаємо серійне виробництво ракетного комплексу «Вільха». Тривають дослідно-конструкторські роботи у багатьох інших проектах, які значно підвищать наші можливості», - сказав міністр.

За його словами, українська армія в грудні 2018 року одержала додатковий ресурс у вигляді 4 млрд грн, які було спрямовано на закупівлю нових зразків військової техніки, в тому числі - на РСЗВ «Вільха».

Відео дня

Читайте такожВ "Укроборонпромі" розраховують найближчим часом почати серійне виробництво ракетного комплексу "Вільха"

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року українські військові провели успішні випробування нового ракетного комплексу "Вільха", створеного на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Головним розробником цієї ракети виступає київське КБ "Луч". У грудні того ж року Кабінет міністрів збільшив термін здійснення передоплати для робіт з реалізації проекту нового ракетного комплексу "Вільха" до двох років.

Навесні 2018 року на півдні Одеської області пройшли державні випробування ракетного комплексу, після чого президент Петро Порошенко поставив завдання в 2018 році почати його серійне виробництво.

Реалізація проекту зі створення ракетного комплексу "Вільха" і запуск ліній з його серійного виробництва обійшлися майже в 1 млрд грн.