Очікується, що невдовзі розпочнеться серійне виробництво "Вільхи" / mil.gov.ua

Протягом 2018 року підприємства "Укроборонпрому" передали українським силовим структурам понад 2500 одиниць високоточного озброєння.

Про це повідомили у прес-службі "Укроборонпрому".

Протитанковий щит

Сотні ракетних комплексів "Стугна-П", "Корсар" та "Бар'єр" вже передано до війська. І саме ця зброя здатна не лише стримати, а й успішно знищити бронетанкові угрупування агресора та вогневі точки противника.

фото ukroboronprom.com.ua

"Вільха" та "Нептун"

"Вільха", повністю сконструйована із українських комплектуючих,  ще у травні пройшла завершальні вогневі випробування. 

Очікується, що невдовзі розпочнеться серійне виробництво "Вільхи", яка суттєво посилить ракетно-артилерійську міць Збройних сил України.

Ще одна стратегічно важлива для обороноздатності України розробка - новітня крилата ракета "Нептун". Під час нещодавніх випробувань вона знищила надводну ціль на відстані 280 км. 

Високоточний "Квітник"

Снаряд "Квітник" на відстані до 20 км влучає у ціль з похибкою у лічені сантиметри. Таку точність гарантує лазерне наведення на ціль, яке може здійснюватися з безпілотника або корегувальником. 

"Квітник" може знищити найбільш захищені цілі: командні пункти, вузли зв‘язку, мости, переправи, опорні пункти тощо. 

Снаряди від "Артема"

Некеровані ракети "Оскол" успішно пройшли декілька етапів випробувань. Під час понад 300 пусків було підтверджено відповідність РС-80 основним тактико-технічним характеристикам та можливість їхнього застосування з вертольотів та літаків.

Надзвукова РС-80 призначена для знищення живої сили противника, бронетехніки, фортифікаційних споруд та інших цілей.

"Таким чином, у 2018 році підприємства кластеру високоточної зброї та  боєприпасів успішно виконали величезний обсяг робіт, пов'язаний із постачанням надсучасних зразків ракетного озброєння до українського війська партіями у сотні одиниць", - розповіли в "Укроборонпромі".