Турецькі безпілотники Bayraktar вже надійшли в Україну / Wikipedia

Турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2 вже надійшли в Україну, починаються їхні випробовування. 

Читайте такожBild: Росія купує німецькі гвинти для безпілотників, які застосовують у війні проти України

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Петро Порошенко повідомив на засіданні Ради національної безпеки та оборони України. 

Відео дня

"Ми виходимо на серійне виробництво новітніх зразків озброєння та військової техніки, зокрема налагоджено виробництво сучасної бронетехніки, армія впевнено опановує таку важливу військову технологію як безпілотні комплекси", - заявив він.

За словами Порошенка, у 2014 році Збройні сили України використовували напіваматорські зразки безпілотників. 

"Сьогодні ЗСУ прийняли на озброєння і закуповують сучасні авіаційні комплекси українського виробництва: "Спектатор", "Фурія", "Лелека", Fly Eye та інші. Цього року взято на озброєння безпілотний комплекс "Сокіл", - сказав президент.

"Можу відкрити інформацію: зараз відбудеться випробування нового потужного ударного безпілотного комплекса Bayraktar, про поставки якого мені вдалося домовитися з президентом Туреччини. Ці комплекси вже знаходяться на території України", - заявив він.

"Вперше за роки незалежності держава створює виробництво боєприпасів, після знищення луганського заводу це стало можливим завдяки ефективній діяльності Генпрокуратури зі спецконфіскації коштів режиму Януковича", - наголосив Порошенко. 

Як повідомляв УНІАН, 12 січня президент заявив про підписання угоди про закупівлю для українського війська ударних турецьких дронів Bayraktar TB2.

14 січня у командуванні Повітряних сил ЗСУ пояснили, що турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2 суттєво посилять обороноздатність України, проте на даний момент невідомо, у які роди військ вони надійдуть.

Bayraktar TB2 — турецький безпілотний літальний апарат виробництва компанії Baykar Makina. Може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби.

Безпілотник побив світовий рекорд у своєму класі апаратів за тривалістю польоту. Так під час тестових польотів у червні та серпні 2014 року на висоті 8 км він знаходився у небі понад 24 години.