Турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2 суттєво посилять обороноздатність України / Скріншот

Турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2 суттєво посилять обороноздатність України, проте на даний момент невідомо, в які роди військ він буде спрямований.

Про це УНІАН повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ. «Контракт поки що закритий. Ці ударні безпілотники закупив «Укроборонпром», вони точно підуть у Збройні сили, в які вони потраплять види, підрозділи, поки що немає інформації», - заявили в командуванні.

За словами співрозмовника агентства, наразі у ЗСУ взагалі немає такого типу БПЛА, але він суттєво посилить обороноздатність України. «Уже ворог на це буде змушений реагувати. Наприклад, якщо є навіть один підводний човен в акваторії, який би він не був, проти нього треба проводити протичовнові заходи, так само і ударний безпілотник, він, безумовно, несе свою користь», - зазначили у відомстві.

Відео дня

Читайте також"Укроборонпром" під час агресії РФ надав ЗСУ близько 26 тисяч одиниць зброї та техніки – Порошенко

Bayraktar TB2 має корисне бойове навантаження в 150 кг, може нести на собі невелике ракетне озброєння, але одне з основних його завдань – це розвідувальні цілі, оскільки він має велику дальність застосування.

У командуванні зауважили, що перед тим, як цей безпілотник потрапить у війська, оператори до цих дронів мають пройти відповідну підготовку.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня президент України Петро Порошенко заявив про підписання угоди про закупівлю для українського війська ударних турецьких дронів Bayraktar TB2.

«Ці новітні ударні безпілотники оперативно-тактичного рівня, окрім високотехнологічних характеристик, також можуть бути доозброєні сучасним високоточним ракетним озброєнням для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей», - зазначив глава держави.

Порошенко зазначив, що угода між державною компанією "Укрспецекспорт", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", і турецькою компанією Baykar Makina є частиною заходів із розширення військово-технічного співробітництва між Україною і Туреччиною.