Українські бійці розповіли, як відпрацьовують по окупантах з рідкісної зброї (відео)

Бойова робота йде цілодобово, оскільки від цього залежить, як ситуація складатиметься на "нулі".

На Бахмутському напрямку Сили оборони України дають відсіч окупантам за допомогою дуже рідкісної для нашої війни зброї – гармати, йдеться в сюжеті ТСН.

Бійці львівської 80-ої окремої десантно-штурмової бригади відстрілюють ворожі цілі, які знаходить наша розвідувальна "пташка", в режимі 24/7. На службі у них – радянська гармата М46 з доволі екзотичним калібром 130 мм. 

"Валить добре, далеко, на добряче кілометрів. До 27 кілометрів. Тож прекрасна річ", – каже один з десантників.

Ці гармати бійці отримали два місяці тому, до того працювали на 122-мм гаубицях Д-30. 

"Різниця лише в тому, що поворот важкий, піднімати, повернути вліво, вправо… Вона масивніша за Д-30", – кажуть захисники.

За короткий термін бійці не тільки освоїли гармату, а й встигли завдати значних втрат ворогові: як серед техніки, так і серед особового складу. Бойова готовність тут цілодобова, оскільки від роботи бригади залежить, як ситуація складатиметься на "нулі".

"Не буває такого, що ми вдень працюємо, вночі відпочиваємо. Робота йде 24/7, цілі з’являються 24/7. Координати так само… Розвідники безперервно ведуть розвідку", – додає боєць бригади.

Ситуація на Бахмутському напрямку - це треба знати

В липні Збройні Сили України звільнили панівну висоту в районі Кліщіївки, взявши під вогневий контроль не тільки цей населений пункт, а й Бахмут. 

Наразі метою українськи сил на цьому напрямку є взяття під повний контроль села Кліщіївка під містом Бахмут Донецької області, повідомляв командувач Сухопутних військ Збройних сил України - генерал-полковник Олександр Сирський.

В Міноборони України повідомляли, що ворог втратив можливість залишити Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: