Танк Abrams виявився менш ефективним на тлі використання БПЛА / Фото US Army

Україна відводить з лінії фронту американські танки Abrams M1A1. Однією з причин є використання окупантами БПЛА. 

Як повідомляє Associated Press з посиланням на два військових джерела, ЗСУ у січні 2023 року отримали від США 31 Abrams. Їх використовували для прориву оборони ворожої армії.

Однак за цей час поле бою значно змінилось - повсюди почали активно використовуватись розвідувальні та ударні дрони. Це, своєю чергою, ускладнило для України захист танків. За даними агентства, п'ять із 31 танка вже втрачено.

Відео дня

За словами високопоставленого чиновника у сфері оборони, поширення безпілотників на полі бою означає, що "немає відкритої території, по якій можна просто проїхати, не боячись бути поміченим". Через це цю військову техніку перемістили з лінії фронту.

"Ми працюватимемо з нашими українськими партнерами та іншими партнерами на місцях, щоб допомогти їм продумати, як можна це використати в такому зміненому середовищі, де все видно відразу", - повідомив сказав віцеголова Об’єднаного комітету начальників штабів адмірал Крістофер Грейді.

Про це сказав також і третій представник американських військових, який на умовах анонімності підтвердив переміщення.

"Якщо ви думаєте про те, як розвивається боротьба, масова броня в середовищі із всюдисущими безпілотними літальними системами може опинитися під загрозою", — пояснив Грейді, зауваживши, що танки все ще важливі.

Війна в Україні - останні новини

Цілком можливо, що на деяких ділянках фронту Україні доведеться тимчасово відступати. Таку думку висловив майор запасу, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

"Чи зможемо ми повернути ті території, які зараз втрачаємо? Дивіться, це просування з великими втратами для росіян відбувається навіть не на кілометри, а на десятки, сотні метрів. Тому вважати це чимось суттєвим, мені здається, не варто. Так, це майже позиційна війна, але росіяни майже все, що в них було, туди зосередили. І готуються ще підсилити", – наголосив він.

Останнім часом українські військові, іноземні партнери України, фахівці та незалежні експерти попереджають, що російські окупаційні війська збираються з силами для наступу на певних ділянках фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: