Армія РФ обстріляла "своїх же" з ТОС-1А "Солнцепьок" в Шебекіно / фото wikipedia.org

Російська армія в місті Шебекіно (Бєлгородська область) у спробі погасити протести повстанців пішла на безумство та застосувала зброю ТОС-1А "Солнцепьок".

Йдеться про важку вогнеметну систему, яку ворог застосував у районі, де живуть цивільні особи, без попередньої евакуації населення, відзначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, ця зброя за своєю дією нагадує СОУ (самохідну вогневу установку), проте ТОС-1А "Солнцепьок" має куди більший за площею коефіцієнт ураження та фактично є "знищувальною" зброєю для російського населення. 

При цьому Коваленко зазначив, що використовувати ТОС-1А в тій бойовій ситуації, яка склалася в Шебекіно, дурість - в умовах повномасштабних дій ця система занадто вразлива та немобільна.

"Безумовно, значення ТОС-1А критично переоцінено в умовах повномасштабних бойових дій, де вона вразлива, вельми не мобільна ціль. Але в тиловому Шебекіно, де не була проведена евакуація? Російська злочинна влада готова і справді випалювати власне населення...",- вказав Коваленко.

Він зазначив, що той, хто віддавав наказ застосувати відповідну системи в цивільному районі справжній маніяк: "Не знаю, що стоїть за наказом застосовувати в Шебекіно ТОС-1А "Солнцепьок", але він, або профнепридатний ідіот, або маніяк. Просто маніяк", - зазначив Коваленко. 

Ситуація в Шебекіно сьогодні загострилася

Нагадаємо, що сьогодні російські партизани в особі "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії" знову зайшли в Білгородську область та ініціювали бої з російською армією в районі Шебекіно. Вранці повідомлялося, що партизани атакували МАПП "Шебекіно" танками.

Пізніше силовики РФ оголосили план "Крепость" через загострення ситуації. Партизани вказали, що вдарили по угрупованню силовиків, які зібралися в будівлі МВС з "Градів". При цьому місцеві масово стали записувати ролики про те, що знаходяться в паніці та бояться обстрілів.

Вас також можуть зацікавити новини: