БМП-1 та БМП-2 пришвидшують нашу перемогу / скріншот

Які часи, такі й "розпаковки". Журналісти "Сніданку з 1+1" разом з менеджером проектів "Укроборонпрому" Олегом Болдирєвим (відомим як Мартін Брест) провели "розпаковку" БМП-1 і БМП-2, розповіли про різницю між ними, їхні бойові характеристики та призначення. 

Бойова машина піхоти призначена для перевезення особового складу. У перші дні повномасштабної війни БМП зіграли одну з важливих ролей у відбитті наступу російських окупантів. 

І БМП-1, й БМП-2 - радянські машини, вони на сьогодні пройшли модифікації та капітальний ремонт. Різниця розробки цих БМП - років 15-20. 

Говорячи про бойовий модуль, Болдирєв зазначив, що у БМП-1 велика гармата 73 мм діаметром, заряджається окремо кожен постріл. У БМП-2 вже скорострільна гармата 30 мм, вона працює автоматично. Екіпаж в обох машин - три людини: механік-водій, навідник й командир БМП. Десантне відділення вміщає 8 людей. 

БМП може долати й водні перешкоди. За словами менеджера проектів "Укроборонпрому", ці машини й в обороні у перші місяці, й у наступі були на вагу золота, такими залишаються й досі.

БМП для України від західних партнерів

Як повідомляло німецьке видання Bild, наприкінці березня в Україну прибули "десятки" німецьких танків Leopard 2 і бойових машин піхоти Marder

29 березня міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив прибуття в Україну німецьких БМП Marder. Їхня кількість не розкривається, але раніше Німеччина анонсувала поставку 40 цих машин.

Marder (у перекладі з німецької "Куниця", - УНІАН.) - бойова машина піхоти, створена в Німеччині в другій половині 1960-х років. За віком вона - ровесниця радянської БМП-1, але значно її перевершує за бойовими характеристиками.

Вас також можуть зацікавити новини: