Москва вдарила по Україні десятком дронів після таємного рейсу з Тегерана / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив зв'язок між регулярними рейсами бортів ВПС Ірану до Москви та сьогоднішнім масованим ударом дронами по Україні.

Він нагадав, що останній тиждень РФ дотримувалася умовної "паузи" у використанні БПЛА. Востаннє окупанти реалізували масований удар по Україні 10 червня, запустивши 35 дронів. 

Однак у неділю, 18 червня, до столиці РФ прилетів "з посилкою" іранський військово-транспортний Іл-76ТД. А вже в ніч на 20 червня по Україні здійснюється масовий наліт дронів-камікадзе Shahed-136 в кількості 35 од.

За словами Коваленка, це свідчить про те, що Росія нарощує процес поставок дронів з Тегерана. Експерт пригадав, що за підсумками травня 2023 року іранські транспортники відвідали Москву 7 разів в період з 24 по 31-е число: "А 17 червня в Тегеран навіть прибув Іл-76 ВКС РФ", - вказав Коваленко.

Нічна атака окупантів - з'ясувалися деталі

Нагадаємо, що в ніч на 20 червня в Україні була довга повітряна тривога через чергову атаку РФ: окупанти запустили 35 ударних дронів типу Shahed-136/131.

У Повітряних силах України уточнили, що росіяни цілилися по військових та інфраструктурних об'єктах. Пуски були здійснені з двох напрямків - північного і південного (Брянська область і східне узбережжя Азовського моря).

В рамках захисту неба України наші бійці збили 32 ворожі цілі.  

Вас також можуть зацікавити новини: