Україна буде нарощувати потенціал з виробництва власних крилатих ракет  / фото ВМСУ

Військовий експерт Сергій Згурець заявив, що у України є перспективні розробки крилатих ракет різних модифікацій.

"Сьогодні можна зробити висновок, що потенціал України у виготовленні власних крилатих ракет існує. До Таганрогу ці ракети долітають. Є перспективні версії цього озброєння різної дальності та системами наведення. Цей факт лише підтверджує, що окрім сподівання на допомогу Заходу, робота нашого оборонно-промислового комплексу має позитивні результати", - сказав він в ефірі Еспресо.

Згурець впевнений, що Україна повинна посилювати можливості для виробництва власних крилатих ракет і питання лише в їх кількості.

Відео дня

"Важливо, щоб виробництво таких ракет масштабувалось. Адже нам потрібно знищувати військові обʼєкти на території РФ. Тому, думаю, що ця історія матиме продовження й Україна буде нарощувати потенціал з виробництва власних крилатих ракет", - пояснив аналітик.

Далекобійна зброя у ЗСУ - деталі

Потенціал України щодо нанесення далекобійних ударів по російським військам та іншим об'єктам зберігається і навіть нарощується, пишуть аналітики "Діфенс Експрес".

Журнілісти стверджують, що це досягається за рахунок підтримки наданих засобів в 2023 році та передачею деяких нових далекобійних видів озброєння в 2024 році. Вони відзначають і розвиток вітчизняних далекобійних засобів, в першу чергу, безпілотників.

Вас також можуть зацікавити новини: