Окупанти підтягують на фронт все старішу техніку / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські окупанти використовують на фронті гармати, які виробляли у 1950-х. Це свідчить про брак зброї і боєприпасів, а також про ефективну контрбатарейну боротьбу ЗСУ.

"У Defense Express робили аналіз фото, на якому ворог на одній з передових використовує гармату М-46. Це дійсно гармати, які виготовлялися 80 років тому, десь у 1950-х роках завершено виготовлення М-46. Їх не використовували тривалий час. А зараз бачимо, що ця гармата починає знову працювати на полі бою. Особливість гармати М-46 полягає у тому, що вона має досить нестандартний калібр 130 мм з дальністю до 27 км. Розуміємо, що такі боєприпаси є у КНДР, також є певні залишки у РФ", - розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо".

На його думку, звідси виплаває два висновки. Зокрема, росіяни починають використовувати застарілі запаси. РФ має десь 350 одиниць цих М-46, а тому не виключено, що окупанти продовжать постачати їх на фронт. Також важливу роль відіграє знищення сучасної техніки ворога.

Відео дня

"Але значною мірою ситуація на полі бою залежатиме від кількості боєприпасів. Маємо відзначити активну роботу Німеччини, яка минулого тижня оголосила про новий пакет, у якому є боєприпаси. Франція збільшує виготовлення боєприпасів та обіцяє нам щомісяця передавати у межах 3 тис. боєприпасів калібру 155 мм. Європейські чиновники говорять, що зможуть виконати обіцянки щодо передачі Україні 1 млн боєприпасів. А у цей час Росія робить ставки як на власні сили, так і на співпрацю з Північною Кореєю",- підсумував Згурець.

Стара радянська техніка на фронті

На Куп'янському напрямку прикордонники штурмової бригади "Сталевий Кордон" під час аеророзвідки виявили на ворожих позиціях радянський зенітно-артилерійський комплекс С-60 з гарматою АЗП-57 калібру 57мм, розроблену ще у середині 1940-х років. 

Крім того, наші військові за допомогою дрона підбили 85-мм гаубицю Д-44. Її виробляли з 1946 по 1954 рік.

Неодноразово фіксувалися поставки практично антикварних танків в російські війська.

Вас також можуть зацікавити новини: