Ердоган похвалився новим БПЛА Bayraktar з українським "серцем" (фото)

Цей безпілотник-винищувач оснащений турбореактивним двигуном АІ-25ТЛТ від української компанії "Мотор Січ".

Президент Туреччини похвалився безпілотником турецької компанії Bayraktar Kızılelma, виставленим в Національному технологічному центрі Оздеміра Байрактара.

Ердоган поділився фотографією у своєму акаунті в соціальних мережах, не додаючи підписів. В кадрі можна побачити Bayraktar Kızılelma (просто за президентом) та Bayraktar TB3 SİHA. 

Kızılelma – нова розробка турецької компанії Baykar, яка зараз проходить етап тестування. Цей безпілотник-винищувач оснащений турбореактивним двигуном АІ-25ТЛТ від української компанії "Мотор Січ". 30 листопада Baykar провела перші льотні випробування Kizilelma, а в січні вже відбувся перший повноцінний політ.

Співпраця України та компанії-розробника БПЛА Bayraktar 

За кілька тижнів до повномасштабного вторгнення РФ до України українська та турецька сторони підписали рамкову угоду про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях. За півроку стало відомо, що власник турецької компанії-виробника безпілотників Baykar створив компанію в нашій країні, придбав земельну ділянку і готується до виробництва БПЛА в Україні. Очікується, що новий завод запрацює впродовж двох років.

Ці новини обурювали Кремль, який погрожував "демілітаризувати" турецький завод. Утім це не вплинуло на реалізацію плану щодо розрортання виробництва в Україні, від якого турецька компанія не відмовилася попри війну. 

Вас також можуть зацікавити новини: