Коваленко заявив, що Іран почав постачати Росії боєприпаси для гармати М-46 / фото Олександра Коваленка

Іран почав постачати Росії 130-мм боєприпаси для гармати корпусної артилерії М-46. На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Як зазначив експерт, ці гармати вироблялися з 1948 року і мали високу дальність стрільби, залежно від типу боєприпасу. У радянській номенклатурі боєприпасів найбільш далекобійними були 53-ВОФ-482В і 3ВОФ43 з дальністю пострілу 27,5 км.

"Віднедавна Росія почала знімати зі зберігання М-46, щоб домогтися за допомогою артилерії, яку буксирують, паритету з українськими арт-системами, що передаються міжнародними партнерами. Але найцікавіше все ж те, що цей снаряд не радянський, а іранський, хоча автори фото намагаються його видати за китайський. Тобто Іран, крім всієї іншої, на сьогоднішній день верифікованої номенклатури БК (152-мм, 122-мм, 122-мм реактивні снаряди, 120-мм міни), передає Росії ще й 130-мм снаряди", – написав він.

Відео дня
фото t.me/zloyodessit

Коваленко зазначив, що Іран мав на озброєнні одну з найчисельніших артилерійських компонент з М-46 – близько тисячі стволів.

"А тому, не виключено, що в перспективі в Росію можуть відправитися в деякій кількості і самі гармати", – резюмував оглядач.

Співпраця Ірану і Росії

Як відомо, Іран є одним із постачальників озброєння Росії, яка використовує його у війні проти України. Зокрема, Тегеран продає Москві ударні безпілотники типу "Шахед", які летять по українських містах.

Своєю чергою, Іран закуповує в Росії аеростати, які можуть використовуватися для шпигунства, пише "Медуза". Як свідчать злиті листи, усі аеростати та комплектуючі відправляли морем. Це полегшувало транспортування, оскільки кораблі могли відключити трекери.

Вас також можуть зацікавити новини: