Серйозну небезпеку для України несуть російські "Кинджали" / фото kremlin.ru

Командир зенітного ракетного дивізіону С-300 Олександр назвав російські ракети, які несуть найбільшу небезпеку для України. Найнебезпечнішою в інтерв'ю "ВВС News Україна" він назвав балістичну Х-47М2 "Кинджал".

На другому місці, за словами Олександра, - Х-22. Ці два типи ракет на цьому етапі війни українська ППО не здатна збивати. Ракетами Х-22 озброєний бомбардувальник Ту-22М3. Радіус відхилення цих ракет – п’ять кілометрів.

"Такими ракетами в жодному разі не можна стріляти по містах. Х-22 задумувалися для знищення авіаносців. А вони зараз по нас б’ють, по містах б'ють, це просто дикунство. Наші радари ППО також не можуть їх виявляти. Їх можуть виявляти радіотехнічні війська", - пояснив командир зенітного ракетного дивізіону С-300.

Відео дня

Серед засобів, здатних "бачити" вказані вище ракети, - SAMP-T, Patriot. Вони конче потрібні нашим захисникам просто зараз. Також, наголошує воїн, суттєво розвантажити нашу ППО могли б літаки F-16, адже вони можуть працювати й проти крилатих ракет, БПЛА, і на лінії фронту по наземних цілях ворога.

Які ракети Україна не може збити - відповідь Повітряних сил ЗСУ

На початку повномасштабного вторгнення Росії українська ППО збивала лише 30% ракет. На сьогодні її ефективність зросла до 75%. Та ось які ракети вона не може збити

  • "Іскандер-М" - це балістичні ракети 9М723, які противник багато застосовував на початку війни;
  • Х-22 - жодна з понад 120 ракет, які були випущені з початку повномасштабної агресії, не була збита;
  • "Онікс" - надзвукові протикорабельні крилаті ракета берегового базування Р-800, які часто запускають по Одещині;
  • Х-47 "Кинджал" - гіперзвукова аеробалістична ракета, що застосовується з літаків МіГ-31К.

Вас також можуть зацікавити новини: