Ілюстрація REUTERS

Північна Корея продовжує займатися розробкою ядерної зброї, і деякі країни вважають, що вона, можливо, розробила мініатюрні ядерні пристрої для установки в боєголовки ядерних ракет.

Читайте такожУ КНДР провели випробування протикорабельної крилатої ракети

Про це повідомляє Reuters з посиланням на конфіденційну доповідь ООН. Однак офіційно КНДР не проводить ядерних випробувань з 2017 року.

Відео дня

Доповідь підготували незалежні експерти, свої висновки вони представили комітету з контролю за дотриманням санкцій відносно КНДР при Раді Безпеки ООН. Деякі країни вважають, що КНДР розробила мініатюрні ядерні пристрої в ході останніх шести ядерних випробувань, і буде розвивати свої технології в подальшому. Про які саме країни йдеться, в доповіді не уточнюється.

«КНДР продовжує свою ядерну програму, включаючи виробництво високозбагаченого урану і будівництво експериментального легководного реактора. Одна з країн-членів вважає, що КНДР продовжує виробництво ядерної зброї», - йдеться в звіті.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня 2018 року в Сінгапурі пройшла перша зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина. За підсумками переговорів лідери двох країн підписали документ, в рамках якого КНДР взяла на себе зобов'язання з денуклеаризації у відповідь на надані США гарантії безпеки. У січні 2020 року КНДР заявила, що не має наміру більше дотримуватись досягнутих з США домовленостей. Північна Корея також назвала відносини з США безнадійними. США, проте, мають намір домогтися відновлення діалогу.