Кулеба провів переговори з партнерами G7 перед самітом організації / УНІАН

Глава МЗС України Дмитро Кулеба натякнув на сюрпризи в питаннях поставок військової допомоги Києву після своєї зустрічі з міністрами країн "Великої сімки" (G7).

Чиновник заявив про прискорення поставок зброї й введення нових санкцій проти Росії. Про це він написав у своєму Twitter після зустрічі з партнерами G7. Кулеба зазначив, що відповідні переговори відбулися на запрошення глави японського МЗС Йосімаса Хаясі.

"Ми зосередилися на всьому, що потрібно для перемоги України в 2023 році. Будуть швидкі поставки зброї і нові санкції. Росія повинна усвідомити, що ми не втомимося протидіяти її агресії", - написав глава МЗС України.

Відео дня

Майбутній саміт G7 й санкції проти РФ

Зазначимо, що глава МЗС України провів зустріч з міністрами країн G7 напередодні саміту організації, який відбудеться 24 лютого - в річницю вторгнення військ РФ на територію нашої країни.

Очікується, що президент України Володимир Зеленський може взяти участь в онлайн-саміті G7. За даними ЗМІ, його запросив на зустріч безпосередньо прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Головною темою саміту стануть нові санкції проти Російської Федерації.

Як раніше анонсувала заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, США і G7 готують новий пакет санкцій проти Росії до річниці вторгнення в Україну. Вона заявила, що нові обмеження стануть логічним продовженням вже прийнятих санкцій. Також вона заявила, що обмеження торкнуться російської промисловості.

Вас також можуть зацікавити новини: