«Ловець дронів» обіцяють передати одній з бригад українських військових / фото facebook.com/nausedagitanas

Президент Литви Ґітанас Науседа під час офіційного візиту в Україну передав начальникові Генерального штабу Збройних сил України Руслану Хомчаку радіоелектронний комплекс протидії безпілотникам EDM4S виробництва литовської компанії NT-Servise.

Читайте такожУ США представили оновлений проект закону про безпекову підтримку України: що він передбачає«Мені дуже приємно, що так званий "ловець безпілотників", вироблений литовцями, підвищить безпеку українських солдатів», — зазначив литовський президент на своїй сторінці у Facebook.

На зустрічі 18 березня в Посольстві Литовської Республіки в Україні Головнокомандувач ЗСУ подякував литовським союзникам і запевнив, що зазначений зразок озброєння врятує не одне життя.

Відео дня

Як повідомляють у прес-службі Генштабу, найближчим часом «ловець дронів» передадуть одній з бригад українських військових.

фото facebook.com/nausedagitanas
фото facebook.com/nausedagitanas

Візит Науседи в Україну

  • 18 березня президент Литви Ґітанас Науседа прилетів в Україну з дводенним візитом. Під час перебування у країні він планував зустрітися з керівництвом держави і виступити з промовою у Верховній Раді.
  • Зокрема, виступаючи в парламенті 19 березня, Науседа заговорив українською мовою і згадав про військову агресію Росії на Донбасі.